Leons lottogevinst

Drømmen om lottogevinsten - fra det virkelige liv

Når Leon tænker tilbage på tiden, før han for syv år siden vandt sine tre millioner i lotto, beskriver han sig selv som en småbrokkende, selvoptaget slagteriarbejder midt i trediverne, der betragtede verden fra sin egen navle. Som knoklede for hårdt, fik for lidt i løn og brugte sine surt tjente penge på sprut, damer og fodboldkampe, mens han drømte om at vinde den store gevinst. For så ville han nemlig blive lykkelig.
Den dag, han rent faktisk vandt sine tre millioner, var han da også lykkelig. Et kort øjeblik følte han det, som om verden stod stille, og et sus gik igennem ham, da det gik op for ham, at han – sammen med tre andre svineheldige danskere – havde de syv rigtige lottotal, der udløste i alt tolv millioner.
Og så alligevel.
Allerede under festen med vennerne, begyndte en orm at gnave og forstyrre lykkerusen. For hvorfor f… var de også hele fire, der skulle dele de tolv millioner. Tre millioner var jo slet ikke nok til for altid at kvitte jobbet, rejse verden rundt og give den gas ...
Lidt efter lidt begyndte så hele ”balladen”. Når Leon stod i baren på stamværtshuset, var det naturligvis ham, der skulle betale. Da en vens maskinvirksomhed gik dårligt, og banken smækkede pengekassen i, manglede det selvfølgelig bare, at Leon spædede den halve million til, og senere yderligere de par hundrede tusinde, der sikrede, at vennen ikke skulle dreje nøglen om.
Og da Leons lillesøster fyldte syvogtyve, og han selv syntes han var large, da han gav hende ”50 kilo”, var reaktionen ikke smækkys, som han havde forventet, men smaskfornærmethed over, at han ikke havde givet hende mindst ti gange så meget.
Et halvt år efter sagde Leon jobbet på slagteriet op og flyttede til København. Langt væk fra ”provinshullet”, hvor han lidt efter lidt mistede såvel sine penge som sine venner.
Heldigvis nåede han at skyde det meste af en million ind på en livrente, og så gjorde han det, som han i dag tænker tilbage på med den største glæde. Han forærede en kvart million til kræftsyge børn. Inspireret at sit idol, Michael Laudrup, der engang havde udtalt, at når man kommer til penge, bør man dele ud af sit overskud til mennesker, der trænger mere end en selv.
I dag kører Leon taxa, og er med egne ord ”så lykkelig som jeg kan blive”. Og det har ganske rigtigt med lottogevinsten at gøre. Men på en noget anden måde, end han havde forestillet sig, da han stadig gik rundt og drømte om at vinde den.

Lisbeth Nebelong, oktober 2009